Muğla Lise Eğitim Bölgesi Sorgulama, Lise Adrese Dayalı Tercih ve Kayıt İşlemleri. Muğla Liseleri Kayıt Bölgeleri, Adrese Dayalı Tercih ve Kayıt İşlemleri. TEOG yerine getirilen adrese dayalı lise geçiş sistemine göre Muğla ve ilçelerinde bulunan liselere nasıl kayıt yapılır?
Milli Eğitim Bakanlığı Lise Kayıtlarına esas eğitim bölgelerini, adresinizin hangi lisenin eğitim bölgesinin içinde olduğunu. Evinize en yakın liseyi MEB açıklamasından sonra aşağıdaki linkten öğrenebileceksiniz.
Lise Eğitim Bölgesi Sorgulama
Lise Eğitim Bölgeleri Kayıt alanı ve Komşu Kayıt alanı içerisinde tercih edilebilecek okulların listesi e-Okul üzerinden yayınlanacak.
Yerel yerleştirme tercih ekranında okulları Eğitim ve Kayıt Bölgeleri e-Okul Sistemi üzerinden Tercih Sırsında açıklanacaktır. e-Okul Lise kayıt alanı ve Lise komşu kayıt alanı sorgulama ve
e-OKUL EĞİTİM BÖLGESİ ÖĞRENMEK VE TERCİH İÇİN TIKLAYINIZ
Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 (on) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 20 (yirmi) okul tercihinde bulunabilecektir.
Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar;
Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.
Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.
Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.
Yerleştirmeye esas nakiller, “Tercih ve Yerleştirme Takviminde” belirtilen tarih ve sürelerde 2 (iki) dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapılabilecektir.
Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 (iki) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 2 (iki) okul seçilebilecektir.
Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listesinde yer alan okullara göre öğrenci ve velisi tarafından 20- 29 Temmuz 2020 (17.00’ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.
Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecektir.
MEB Muğla Lise Bölgeleri açıklandı mı? Muğla ve ilçelerinde oturan vatandaşlar hangi liselere kayıt yaptıracak?
Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Bölgeleri açıklandığında web sayfamızdan anında öğrenebilirsiniz.
Muğla Adrese Dayalı Lise Tercih ve Kayıt İşlemleri, Muğla MEB Lise Kayıt Eğitim Bölgeleri, Muğla Adrese Dayalı Lise Tercihleri
2017 yılında yapılan düzenleme ile TEOG yerine getirilen sistem iki bölümden oluşmaktadır.
1- Lise Giriş sınavı ile Öğrenci alan Nitelikli Liseler
2- Adrese Dayalı Kayıt İle Lise Tercihleri
Muğla ‘da Adrese Dayalı Kayıt Sistemi ile öğrenci alacak liselerin bölgeleri aralık ayında açıklanacaktır.
Muğla Lise MEB Eğitim Bölgeleri (Bodrum Lise MEB Eğitim Bölgeleri, Dalaman Lise MEB Eğitim Bölgeleri, Datça Lise MEB Eğitim Bölgeleri, Fethiye Lise MEB Eğitim Bölgeleri, Kavaklıdere Lise MEB Eğitim Bölgeleri, Köyceğiz Lise MEB Eğitim Bölgeleri, Marmaris Lise MEB Eğitim Bölgeleri, Menteşe Lise MEB Eğitim Bölgeleri, Milas Lise MEB Eğitim Bölgeleri, Ortaca Lise MEB Eğitim Bölgeleri, Seydikemer Lise MEB Eğitim Bölgeleri, Ula Lise MEB Eğitim Bölgeleri, Yatağan Lise MEB Eğitim Bölgeleri)
MEB Muğla Eğitim Bölgeleri; Lise Kayıt Sitemine esas Eğitim Bölgeleri açıklandığında burandan yayınlayacağız.